Wachtwoord vergeten?

Geef hieronder uw e-mail adres.

U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin uw inloagnaam en een link waarmee u zelf eenvoudig een nieuw wachtwoord kunt instellen.

E-mail adres

Plan uw reservering

Klik op een dag om een rit te kiezen.

Voor individuele gasten zijn er op de volgende ritten nog plekjes vrij.
5 juli 11.00 uur, 10 juli om 13.45 uur, 15 juli 15.00 uur, 19 juli 15.00 uur, 24 juli 13.45 uur, 25 juli 13.45 uur, 30 juli 15.00 uur.
Mail naar info@strandrupsnoordwijk.nl om deze plaatsen te reserveren.

Heeft u hulp nodig? Klik hier.

Historie

Na overleg met leveranciers, enig tekenwerk samen met Gerrit Langhout en 8 weken bouwen stond het voertuig op zijn rupsen, met daarop plaats voor 5 rolstoelen. Op een stuk land in Alphen werden testritten uitgevoerd; daar en later op het strand werden de kinderziekten uit het prototype gehaald.

SBS6 kwam filmen en ‘s-avonds waren we al op TV. De weken daarna volgden alle lokale en landelijke dagbladen. Een paar weken later stond de rups op de Supportbeurs in Utrecht. Al snel werden de activiteiten ondergebracht in een stichting, en werden de eerste vrijwilligers erbij betrokken.

vrijbuiter.jpg

Daarna ging het snel. De eerste jaren konden honderden gasten een ritje over het strand maken, voor velen was het -net als voor Marjan- jaren geleden dat ze daar waren geweest. Fondsen, sponsoren en particulieren maakten mogelijk dat wij na een paar jaar een nieuw, verbeterd rupsvoertuig konden introduceren, de “Vrijbuiter”. Van der Staay was inmiddels geëmigreerd, Edwin de Beukelaar nam het voorzitters-stokje over. Gerrit Langhout, Piet de Joode en Mat van Westerop namen het technisch onderhoud voor hun rekening. Marianka Westerop was de essentiële spil tussen gasten en vrijwilligers.

Deze rups heeft het dik 10 jaar volgehouden, maar uiteindelijk deden zout, water en zand hem de das om: in 2018 was de Vrijbuiter op en werd het tijd voor een nieuwe. Bestuur en vrijwilligers droomden van een nieuw voertuig, veilig en innovatief, een nieuwe invulling van ons motto van een onvergetelijke dag. Zo ontstond de Strandrups, een gloednieuw voertuig speciaal ontworpen en gebouwd voor dit doel. Inmiddels trokken we gasten uit het hele land, en was het project uitermate succesvol. Patrick Weijers werd verantwoordelijk voor de uitvoerende zaken, samen met Marion Kuijper die alle contacten met gasten en de planning verzorgt.

Ook nu rijden we weer dagelijks over het strand. Onze gasten zijn enthousiast en we hebben in al die jaren al vele duizenden mensen een onvergetelijke dag bezorgd.

2021-10-10 1.jpg

Ervaringen van onze gasten

"Goedendag, als medewerker van verzorgingshuis de Bodaan. wil ik u complementeren voor dit prachtig initiatief dat ouderen de mogelijkheid bied om aan strand en de zeereep te komen."

Reactie van een dochter die met haar moeder meegeweest is:
Wat hebben jullie mijn moeder een geweldige dag bezorgd! 
"Ik heb haar vanavond nog even gebeld en ze zei: ik sprak niet veel daar,
ik heb alleen maar geluisterd naar het geluid van de zee. Prachtig toch? 
En wat een lieve en attente vrijwilligers het echtpaar vandaag, zulke 
mensen zijn goud waard! 
Heel veel dank, als mijn moeder gelukkig is heb ik ook een topdag!" 

Verzorgingshuis de Bodaan

Bentveld

"Dank voor de mooie rondrit op het strand. Onze gasten verheugen zich er altijd zo op om weer mee te gaan. De mensen kijken alweer uit naar volgend jaar. De lunch was ook heerlijk. U bezorgt ons een geweldige dag!"


Zonnebloem

Haarlem Oost

"Wat hebben wij het getroffen met het weer. De mensen hebben ongelofelijk genoten van uw gastvrijheid en de rit op het strand. De stop om even met de voeten in de zee te staan was bijzonder en voor velen de eerste keer!"


Cordaan

Nieuw Vennep

© 2024 All Rights Reserved | Strandrups Noordwijk